İletişim +90 312 384 05 00

Anayasa Mahkemesi Basın Açıklaması

  • 30.09.2019
  • alibalaban

PKK’nın çukur eylemlerinde 900 üzerinde güvenlik görevlisi kahraman şehitlerimiz var, gazilerimiz var, aynı kalleş pusularda 314 vatandaşımız hayatını kaybetti 2000’den fazlası ise yaralandı.

Peki anayasa mahkemesinin çok kıymetli hakimleri ne yaptı?

Anayasa Mahkemesi’nin akademisyenler hakkında verdiği PKK terör örgütünün Cizre’de 699 barikat 252 hendek 149 Eyp döşemesini desteklemenin suç olmadığını ilan ettiler.

Peki, anayasa mahkemesi verdiği bu kararla kimi destekliyor!

Biz söyleyelim anayasa mahkemesi, bu kararıyla, yapılan bu hainliği aynı zamanda bu ihaneti yapanları destekleyenleri meşru saydı, olmaz olmamalıydı bunu ne kamu vicdanına ne de şehitlerimizin ailelerine ne de gazilerimize nede bizlere kimse anlatamaz!
Anayasa Mahkemesi’nin bu kararına olumlu yönde oy veren mahkeme üyeleri, askere, polise, vatandaşlarımıza, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Bayrağına kurşun sıkan teröristleri desteklemek suç değildir demiştir.

Kamu vicdanı çok büyük yara almıştır bizler bunu kabul etmiyoruz, kimsede bizden bu kararı desteklememizi beklemesin.

Büyük milletimizin önünde açık bir davet yapıyorum, anayasa mahkemesinin değerli mahkeme üyelerini vakfımıza davet ediyorum, bu bayram birlikte şehitliklerimizi gezelim, gelip görsünler, mezar taşlarına sarılarak bayramı gözyaşıyla geçiren analara verdikleri kararı anlatsınlar.  Bu bayram bir zahmet makamlarından ayrılsınlar birlikte şehidimizin yetimini ziyarete gidelim. Kapıyı çaldığımızda hala açılan kapıdan asker babasının içeriye girmesini bekleyen yavrularımızı bu kararlarını açıklasınlar. Hak kimde, ihlal kimde.
Terör, vatanımıza, namusumuza, şerefimize kastediyor. Bunu vicdanı olan her vatan evladı ve vatandaşımız ve hatta dünyada vicdanı olanlar görüyor da nasıl oluyor da bu ülkenin en büyük mahkemesi görmezden geliyor anlamak mümkün değil.
Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı ile terör örgütü PKK’nın asker polis ve  sivil katliamları  kazılan hendek ve kurulan barikatlar meşru ilan edilmiştir.
 
Yani, teröristler kurşun sıktı sözde aydınlarda bir bildiri yayınlayıp destek verdi. Ve anayasa mahkemesi de bu katliamlarla devletimizi suçlu gösteren bildiriyle, sözde aydınları haklı buldu.
Şimdi yüce milletimize soruyorum bunlar arasında ne fark var hepsi devlet hepsi millet düşmanı değil mi?
Aym’nin hukuku katleden kararı hukuki tartışma içinde ele alınıp geçiştirilecek bir karar değildir. Verdikleri bu kararla devletimizin hainlerin kazdıkları çukur ve hendeklere karşı operasyonlarını tartışmaya açmış devletimize ve milletimize başkaldırı sonucunu doğurmuştur.

Aym’nin bu kararını asla kabul etmiyoruz. Nefretle, şiddetle bu vatana bedel ödeyen kahraman gaziler ve şehit aileleri olarak bu kararı kınıyoruz. Milletimizin vicdanını sızlatmıştır.
Hiç kimsenin ve hiçbir kurumun, bu vatana bedel ödeyen kahramanların, şehit analarının, şehit babalarının ve şehitlerimizin kıymetli evlatlarının içini sızlatmaya hakkı yoktur.
Oturduğunuz o koltuklarda bu kahramanlar sayesinde oturduğunuzu asla unutmayın!

Bu millet bir gün bu aymazca aldığınız kararın hesabını sizden soracaktır. Gönlünde vatan ve bayrak sevdası olan tüm milletimizin bu karara tepki göstermesi bekliyoruz.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

  • Anayasa Mahkemesi Basın Açıklaması