İletişim +90 312 384 05 00

EFAD - COVİD-19 Enfeksiyonu Sonrası Beslenme Rehabilitasyonu İle ilgili Web Semineri

  • 23.10.2020
  • alibalaban

Önce ki gün defnettiğimiz Şehit Annemiz Aynur Ertan’ın na’şının defnedilmesinden önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Genel Müdürlüğünce yapılan büyük saygısızlık; sosyal medyada yapmış olduğumuz paylaşımlar nedeniyle ülke genelinde büyük tepki toplamıştır.  Gelen tepkiler nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi geri adım atarak Şehit Ailemizden İBAN Numarası alınarak Kahraman Kadın Aynur Ertan’ın mezarı karşılığında alınan 30.000 TL’ nı yarın (26.08.2020) Ertan Ailesine iade edileceğini söylemiştir. Ancak konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerin anlamak istemedikleri bir nokta var:        

Mesele iki metrekare kabir için istenen yüksek meblağ değil, evladını bu vatan için şehit vermiş bir aileden maddi istekte bulunulması, istenilen para yatırılmadığı sürece defnin yapılmasına izin verilmemesidir. Ve bu sebeple öğle namazına müteakip defnedilecek mevtanın defninin ikindi namazı sonrasına geciktirilmesidir. Bir ömür boyu evladının acısı ve hasretiyle yanan Ertan Ailesi birde definde yaşanılan rezillikle derinden üzülmüştür. Kendilerine para iadesinin yapılması da bu üzüntüyü hafifletmeyecek, bir ömür boyu unutturmayacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerince sosyal medyada yapılan yalan yanlış açıklamalar bizleri tatmin etmemiştir. Belediye yetkililerince yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Sürecin bizzat içerisinde olan yönetim kurulu üyelerimiz Asri Mezarlık Müdüründen başlamak suretiyle görüşmeler yapmış ve bu görüşmeler Özel Kaleme kadar devam etmiştir. Şehit Ailemize verilen yanıt ise "Kararın Belediye Meclis kararı olduğu, para yatırılmadığı sürece defnin yapılmasına izin verilmeyeceği" yönünde olmuştur. Belediyeden indirim istenmesine rağmen herhangi bir indirim yapılmamış, acılı ailemiz kendi imkanlarıyla belediyenin istemiş olduğu 30.000 TL'nı makbuz karşılığında yatırmıştır. 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’tan konu ile ilgili açıklama yaparak Aziz Türk Milleti nezdinde Şehit Ailelerimizden özür dilemesini bekliyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu aymazlığa tepki gösteren tüm vatandaşlarımıza tüm vatan kahramanları adına teşekkür ederiz. Bu gibi durumlarda atalarımızın çok güzel bir sözü vardır:   
“Dal rüzgârı affetse de kırılmıştır bir kere.”
Bir kez daha Aziz Şehidimizin muhterem annesi Aynur Ertan Teyzemize Allah’tan rahmet diliyor, meydana gelen çirkin hadiseyi Milletimizin vicdanına bırakıyoruz.

Genel Başkan
(Gazi) Lokman AYLAR
  • EFAD - COVİD-19 Enfeksiyonu Sonrası Beslenme Rehabilitasyonu İle ilgili Web Semineri
  • EFAD - COVİD-19 Enfeksiyonu Sonrası Beslenme Rehabilitasyonu İle ilgili Web Semineri